Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 28:6-9

"De rättfärdigas väntan får en glad fullbordan”
Ordspråksboken 10:28

Bibeln På Ett År:

Jeremia 32-33
Hebreerbrevet 1

 

 


När min fru och jag haft privilegiet att besöka Louvren i Paris, ringde vårt 11-åriga barnbarn Addie på telefonen. När jag berättade att jag sett da Vinci´s kända målning ”Mona Lisa”, frågade Addie, ”Ler hon verkligen?”

Är det inte den stora frågan som kretsar kring denna målning? Mer än 600 år efter att Leonardo fångat sin modell i oljemålningen, vet vi fortfarande inte om damen log eller inte. Trots vår beundran av målningens skönhet, är vi osäkra över Mona Lisas sinnesstämning.

Leendet är en del av målningens mysterium. Men hur viktigt är detta egentligen? Är leende något som Bibeln nämner? Sanningen är den, att ordet hittas mindre än fem gånger i Skriften och aldrig som något vi manas att göra. Men, Bibeln talar däremot om en attityd som ger upphov till leende—och det är ordet glädje. Nära på 250 gånger kan vi läsa om glädje. ”mitt hjärta gläder sig.”, säger David när han tänker på Herren (Ps. 28:7). Vi skall ”Jubla i HERREN” (Ps. 33:1); Guds stadgar är ”[vårt] hjärtas fröjd” (119:111); och vi är fyllda med glädje eftersom ”HERREN har gjort stora ting med oss” (126:3)

Det är klart och tydligt; Gud ger oss glädje som kan få oss att le, genom allt Han gör för oss. —David Branon


Du är en God Fader, kära Gud och Du får oss att Le. Du förser oss med glädje som är långt bortom vad denna världen kan ge. Hjälp oss att visa på den glädjen för andra genom våra ansiktsuttryck.


HOPP I HJÄRTAT = ETT LEENDE ANSIKTE.