Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Romarbrevet 12:1-13

"Var innerligt tillgivna varandra i broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig hedersbevisning.”
Romarbrevet 12:10

Bibeln På Ett År:

Jeremia 27-29
Titusbrevet 3

 

 


Min väl använda, slitna och ofta lästa kopia av Jane Yolen’s Essä ”Working up to Anon (Anonym)” togs med i ett utdrag av The Writers Magazine, för många år sedan. ”De bästa författarna” säger hon, ”är de som verkligen, helhjärtat, strävar att förbli anonyma till deras verk. Historien de berättar är alltså viktigare än författaren.”

Historien vi bör berätta om är den om Jesus, Frälsaren, som gav Sitt liv för oss. Tillsammans med andra troende lever vi för Honom och delar med oss av Hans kärlek till andra.

Romarbrevet 12:3-21, beskriver den ödmjuka inställning och den kärlek som bör genomsyra våra relationer som Jesu efterföljare. ”Ha inte högre tankar om er själva än ni bör ha utan tänk förståndigt, efter det mått av tro som Gud har tilldelat var och en… Var innerligt tillgivna varandra i broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig hedersbevisning.” (v. 3, 10)

Stolthet över det vi utfört kan förblinda oss till andras gåvor. Arrogans kan förgifta vår framtid.

Johannes Döparen, vars uppdrag var att förbereda vägen för Jesus, sade ”Han måste bli större och jag mindre.” (joh. 3:30). Det är ett gott motto för oss alla.

—Anonym författare


Jag erkänner, Herre, att jag har mycket att lära angående ödmjukhet. Hjälp mig se Dig för den Du är så att Du och andra får deras rätta plats i mitt liv.


VAR ALLTID ÖDMJUK INFÖR GUD OCH TILLÅT HONOM ATT VARA DITT ALLT. OSWALD CHAMBERS