Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Markus 4:35-41

"Då greps de av stor fruktan och sade till varandra: ”Vem är han, eftersom både vinden och sjön lyder honom?”
Markus 4:41

Bibeln På Ett År:

Jeremia 24-26
Titusbrevet 2

 

 


Plocka bort allt från era skrivbord, endast papper och penna är tillåtet!” Under mina år som student kungjorde dessa ord att det var dags för prov.

I Markus 4 läser vi om hur Jesu dag, som började med att undervisa vid sjön (v. 1) och slutade med ett prov på sjön (v. 35). Båten som använts som undervisningsplattform användes nu för att föra Jesus och en handfull efterföljare till andra sidan sjön. Under färden (med en utmattad Jesus, sovande vid aktern), hamnade de i en rasande storm (v. 37). Dyblöta lärjungar väckte Jesus med orden, ”Mästare, bryr du dig inte om att vi går under?” (v. 38). Då hände det. Han som manat folket att ”Lyssna!” tidigare den dagen (v. 3), yttrade ett enkelt, men kraftfullt kommando till naturkrafterna—”Tig! Var tyst!” (v. 39).

Vinden lydde och av häpnad och fruktan sade lärjungarna ”Vem är han?” (v. 41). En bra fråga, men det skulle ta dem ett tag att uppriktigt och korrekt förstå att Jesus var Guds Son. Uppriktiga, ärliga, öppenhjärtliga frågor och erfarenheter får folk att komma till samma slutsats än idag. Han är mer än en lärare att lyssna till. Han är Gud, värdig att tillbe. —Arthur Jackson


Fader, tack för att Du och Ditt Ord hjälper oss att se Jesus som Din Son. Snälla, hjälp mig att lyssna till Dig och lita på att Du har kontrollen.


”MÄSTARE, JAG VILL FÖLJA DIG, VART DU ÄN GÅR” MATTEUS 8:19