Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Romarbrevet 10:1-13

"Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.”
Romarbrevet 10:13

Bibeln På Ett År:

Jeremia 22-23
Titusbrevet 1

 

 


Ruth kan inte ge sin berättelse utan tårar. Ca 85 år gammal och oförmögen att ta sig fram längre. Ruth framstår inte som någon central person i vår Församlings verksamhet. Hon är beroende av att andra som kör henne och eftersom hon bor ensam så är inte hennes inflytande så enormt.

Men när hon vittnar om sin Frälsning—vilket hon ofta gör —så framstår hon på ett anmärkningsvärt exempel på Guds nåd. När hon var i trettioårsåldern bjöd en väninna henne till ett kvällsmöte. Ruth visste inte att hon skulle få lyssna till en predikant. ”Jag skulle inte ha gått om jag visste,” säger hon. Hon hade redan sin ”religion,” och den gjorde henne inte något gott. Men hon gick. Och hon fick den kvällen höra de goda nyheterna om Jesus.

Nu, femtio år senare så fäller hon glädjetårar när hon berättar om hur Jesus förvandlade hennes liv. Den kvällen blev hon ett Guds barn: Hennes berättelse kan aldrig bli för gammal.

Det spelar ingen roll om vår berättelse liknar Ruths eller ej. Det som betyder något är att vi tar de enkla steget att fästa vår tro på Jesus och Hans död och uppståndelse. Aposteln Paulus sade, ”Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst” (Rom. 10:9).

Så gjorde Ruth. Du kan också göra det (om du inte redan gjort det) Jesus försonar, förvandlar och ger nytt liv. —Dave Branon


Fader tack för Din enorma kärlek till oss vilket Du visat genom Jesus, Din Son.


TY SÅ ÄLSKADE GUD VÄRLDEN ATT HAN UTGAV SIN ENFÖDDE SON, FÖR ATT DEN SOM TROR PÅ HONOM INTE SKALL GÅ FÖRLORAD UTAN HA EVIGT LIV.