Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Jakobsbrevet 2:14-26

"Nu säger kanske någon: ”Du har tro.” – Ja, men jag har också gärningar. Visa mig din tro utan gärningar, så skall jag visa dig min tro genom mina gärningar.”
Jakobsbrevet 2:18

Bibeln På Ett År:

Job 14-16
Apostlagärningarna 9:22-43

 

 


När en väninna körde till mataffären lade hon märke till en kvinna som gick längs vägen och vännen kände att hon skulle köra tillbaka för att erbjuda henne skjuts. När hon nu gjorde det, blev hon illa berörd då hon fick veta att kvinnan inte hade pengar för en bussbiljett, varför hon var tvungen, att i den heta och fuktiga luften, gå de många kilometrarna till sitt hem. Inte nog med att hon gick denna långa väg hem, hon hade tidigare på morgonen gått i flera timmar för att hinna komma till sitt arbete före kl.4 på morgonen.

Genom att erbjuda skjuts, så praktiserade min väninna Jakobs uppmaning till Kristna, att genom gärningar leva i enlighet med sin tro: ”Så är också tron i sig själv död, när den är utan gärningar” (Jak. 2:.17). Han var mån om att Församlingen tog hand om änkor och föräldralösa barn (Jak. 1:27), och han ville även att de inte skulle förlita sig på tomma ord, utan agera i kärlek i enlighet med deras tro.

Genom tro blir vi Frälsta, inte genom gärningar, men vi utövar vår tro genom att älska andra och ha omsorg om deras behov. Må vi, liksom min väninna som erbjöd en skjuts, hålla ögonen öppna för att kunna se dem som kanske behöver vår hjälp under vår livsvandring tillsammans. —Amy Boucher Pye


Herre Jesus, Du utförde den yttersta gärningen då Du dog för mig. Må jag aldrig glömma det offer som gett mig liv. Må jag vägleda andra till Dig.


VÅRA GÄRNINGAR VISAR PÅ DEN TRO VI HAR.