Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Romarbrevet 7:14-25

"Vem skall frälsa mig från denna dödens kropp? Gud vare tack, Jesus Kristus, vår Herre! ”
Romarbrevet 7:24-25

Bibeln På Ett År:

Job 11-13
Apostlagärningarna 9:1-21

 

 


Vid sin död efterlämnade den store konstnären, Michelangelo många ofullbordade verk. Men fyra av hans skulpturer var aldrig avsedda att bli färdigställda. Fastän The Bearded Slave, The Atlas Slave, The Awakening Slave och The Young Slave verkar vara ofullbordade, är de precis som Michelangelo hade avsett dem att vara. Konstnären ville visa hur det kan kännas att vara slav för evigt.

I stället för att skulptera slavar i bojor, gjorde Michelangelo människofigurer som framträder ut ur marmorn från vilken de huggits fram. Kroppar skjuter fram från stenen, men inte helt och hållet. Muskler spänner sig, men figurerna förmår inte att frigöra sig själva.

Min empati för slavskulpturerna märks genast. Deras svåra situation är inte olik min kamp med synd. Jag är oförmögen att frigöra mig själv: liksom skulpturerna är jag fast, ”i mina lemmar ser jag en annan lag ... som gör mig till fånge under syndens lag i mina lemmar” (Rom. 7:23). Hur mycket jag än försöker, så kan jag inte förändra mig själv. Men tack vare Gud, så förblir varken du eller jag ofullbordade verk. Vi blir inte kompletta förrän Himmelen, men under tiden gläds vi åt Guds förvandlande arbete genom den Helige Ande—Han förändrar oss. Gud lovar att slutföra det goda arbetet Han påbörjat (när vi blev pånyttfödda) (Fil. 1:6).

—Amy Peterson


Tack gode Gud för att Du gjort oss till nya skapelser genom Din Son, Jesus Kristus


”ALLTSÅ, OM NÅGON ÄR I KRISTUS ÄR HAN EN NY SKAPELSE. DET GAMLA ÄR FÖRBI, SE, DET NYA HAR KOMMIT.” 2 KOR. 5:17