Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Lukas 13:1-9

"Men trädgårdsmästaren svarade honom: Herre, låt det stå kvar även i år, tills jag har grävt omkring det och gödslat.”
Lukas 13:8

Bibeln På Ett År:

Job 17-19
Apostlagärningarna 10:1-23

 

 


Förra våren beslöt jag mig för att klippa ner rosbusken vid vår dörr på baksidan. Under de tre sista åren vi hade bott i vårt hus hade det varit glest med blommor och nakna grenar pekade åt alla håll.

Men mina dagar togs upp av annat så min plan blev fördröjd. Och det var lika bra—bara några veckor senare kom hela busken i blom—vackrare än någonsin. Hundratals vita väldoftande blommor hängde över dörren och bredde ut sig i trädgården med sina vackra kronblad.

Min rosbuskes uppvaknande påminde mig om Jesu liknelse om fikonträdet i Lukas 13:6-9. I Israel var det tradition att ge ett fikonträd tre år för att bära fram frukt. Om det inte gjorde det höggs det ned för att bättre nyttja jorden. I Jesu liknelse bad en trädgårdsmästare sin chef om att ge ett visst träd ett fjärde år för att bära frukt. Sammanhanget (v.1-5) antyder att Israels folk inte hade levt som de skulle och Gud kunde med all rätt döma dem, men Gud var tålmodig och hade gett extra tid för att de skulle omvända sig till Honom för att bli förlåtna—för att sedan ”blomma.”

Gud vill att alla människor ska blomstra och har gett extra tid så att vi kan. Vare sig vi är på väg att komma till tro eller håller på att be för icke-troende familjemedlemmars och vänners Frälsning, så är Hans långmodighet goda nyheter för oss. —Sheridan Voysey


”Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra.” Joh. 15:5


GUD ÄR LÅNGMODIG OCH VÄNTAR PÅ DIG. IDAG ÄR FRÄLSNINGENS DAG.