Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Ordspråksboken 20:3-7

"Den rättfärdige lever i ostrafflighet, lyckliga är hans barn efter honom.”
Ordspråksboken 20:7

Bibeln På Ett År:

Nehemja 10-11
Apostlagärningarna 4:1-22

 

 


Min far erkände inför mig en gång, ”När du växte upp var jag borta en hel del.”

Jag minns inte det. Utöver sitt heltidsarbete, var han hemifrån en del kvällar och ledde körövningarna i Församlingen och ibland var han borta en till två veckor på resa med en manlig sångkvartett. Men för alla betydelsefulla stunder (även mindre betydelsefulla) av mitt liv—var han där.

Ta som exempel då jag var 8 år gammal hade jag en liten biroll i en skolpjäs på en eftermiddag. Alla mammor kom, men bara en pappa—min. På många, kanske enkla sätt, så har han alltid låtit mina systrar och mig förstå att vi är betydelsefulla för honom och att han älskar oss. Att se honom ömt ta hand om mor, hennes sista levnadsår, lärde mig hur osjälvisk kärlek ser ut. Far är inte perfekt, men han har alltid varit en fader som visat en skymt av min Himmelske Fader, något som alla Kristna fäder borde göra.

Ibland så kan jordiska fäder svika eller även såra sina barn, men vår Fader i Himmelen är ”Barmhärtig och nådig ... sen till vrede och stor i nåd” (Ps. 103:8). När en fader som älskar Herren tillrättavisar, tröstar, instruerar och ser till sina barns behov, visar han på hur vår perfekta Fader i Himmelen är. —Cindy Hess Kasper


Himmelske Fader, tack för Din trofasthet—att jag alltid kan förlita mig på Dig. Hjälp mig att leva idag på ett sätt så att Din kärlek kan förnimmas genom mig.


ETT LIV NÄRA KRISTUS ÄR DET BÄSTA VI KAN FÖRA VIDARE TILL VÅRA BARN.