Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Psaltaren 147:1-11

"Herren gläder sig åt dem som fruktar honom, åt dem som hoppas på hans nåd.”
Psaltaren 147:11

Bibeln På Ett År:

Nehemja 7-9
Apostlagärningarna 3

 

 


Under den två timmar långa hemresan från ett bröllop i släkten, frågade min mamma för tredje gången vad som var nytt på mitt jobb. Åter upprepade jag detaljer som om jag sade det för första gången, samtidigt som jag undrade över vad som kunde göra mina ord lättare att minnas. Min mor har Alzheimers sjukdom, som bit för bit förstör minnet och kan även på ett ogynnsamt sätt påverka beteendet—så småningom även bortfall av talförmågan m.m.

Jag sörjer p g a min mors sjukdom, men är tacksam för att hon fortfarande är här och vi kan tillbringa tid tillsammans—och även samtala. Det gläder mig att när jag än går för att träffa henne så lyser hon upp av glädje och säger, ”Alyson, vilken glädjande överraskning!” Vi trivs i varandras sällskap och även i tystnaden då ord saknas för henne—vi umgås.

Till viss del förklarar detta vår relation till Gud. Skriften säger oss, ”HERREN gläder sig åt dem som fruktar honom, åt dem som hoppas på hans nåd” (Ps. 147:11). Gud kallar dem som accepterat Jesus som sin Frälsare för Sina barn (Joh. 1:12). Och även om vi för fram samma önskan om och om igen eller saknar ord, så är Han tålmodig med oss eftersom Han vill ha en kärleksfull relation med oss. Han gläder Sig när vi samtalar med Honom genom bön—även när vi saknar ord. —Alyson Kieda


Käre Herre, vi är tacksamma och glada över att Du vill ha gemenskap med oss! Tack för möjligheten att få lära känna Dig genom Ditt Ord, Bibeln, och för möjligheten att samtala med Dig genom bön.


GUD VILL HÖRA FRÅN DIG—HAN LYSSNAR.