Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Kungaboken 8:54-63

"[Må HERREN] vända våra hjärtan till sig, så att vi alltid går på hans vägar och håller fast vid de bud och stadgar och föreskrifter som han har givit våra fäder.”
1 Kungaboken 8:58

Bibeln På Ett År:

Nehemja 12-13
Apostlagärningarna 4:23-37

 

 


För några månader sedan fick jag ett e-mail med en inbjudan att gå med i en grupp av ”drivna människor.” Jag beslöt mig för att slå upp ordet ”driven,” och fick lära mig att en driven person är någon som är väl motiverad att förverkliga något och som kommer att anstränga sig för att åstadkomma det som satts upp som mål.

Är det bra att vara en driven person? Det finns en test som alltid fungerar, ”gör allt till Guds ära” (1 Kor. 1 :31). Många gånger gör vi saker för att upphöja oss själva. Efter floden på Noas tid, ville en grupp bygga ett torn—”för att göra [sig] ett namn,” sade man (1 Mos. 11:4). De ville bli berömda och undvika att bli utspridda på jorden. De var således drivna på ett felaktigt sätt då de inte ville agera till Guds ära.

Men som kontrast har vi när Kung Salomo invigde förbundsarken och det nybyggda templet varvid han sade, ”jag har byggt huset åt HERRENS, Israels Guds, namn” (1 Kung. 8:20). Sedan bad han, ”Må han vända våra hjärtan till sig, så att vi alltid går på hans vägar och håller fast vid de bud och stadgar och föreskrifter som han har givit våra fäder” (v.58).

När vår största önskan är att ära Gud och leva i lydnad, blir vi drivna människor som vill älska och tjäna Jesus i Andens kraft. Må vår bön vara som Salomos bön. Må våra hjärtan ”vara hängivna HERREN, vår Gud, så att ni alltid lever efter hans stadgar och håller hans bud” (v.61). —Keila Ochoa


Fader, ge mig önskan att lyda Dig och göra allt till Din ära.


GÖR ALLT I KÄRLEK OCH I LYDNAD TILL GUDS ÄRA.