Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Efesierbrevet 2:1-10

"Också er har Gud gjort levande, ni som var döda genom era överträdelser och synder.”
Efesierbrevet 2:1

Bibeln På Ett År:

Nehemja 4-6
Apostlagärningarna 2:22-47

 

 


I sin ungdom, var min far på väg med några vänner till ett sportsevenemang utanför vår stad, då bilens hjul kom att vattenplana på den regnhala vägen. De förolyckades svårt. En av hans vänner blev förlamad och en annan dog. Min far hade dödförklarats och förts till bårhuset. Hans chockade och djupt sörjande föräldrar kom för att identifiera honom. Men min far vaknade till från vad som visade sig vara en djup koma. Sörjandet förvandlades till glädje.

I Efesierbrevet 2 påminner Paulus om att utan Kristus så är vi ”döda genom era överträdelser och synder (v.1). Men ”Gud som är rik på barmhärtighet har älskat oss med så stor kärlek, också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta” (v.4-5). Genom Kristus har vi gått från evig död till ett evigt liv.

Vi ska således vara Gud i Himmelen evigt tacksam. Genom Hans kärlek till oss har Han gjort det möjligt för oss, vi som var döda i vår synd att ha ett liv med mening genom Hans Son.

—Bill Crowder


Tack Fader för en kärlek som besegrar synd, liv som besegrar döden och nåd som besegrar mitt hjärta. Må mitt liv vara en lovprisning—till en ljuv doft inför Dig.


JESUS KUNDE BETALA VÅR SKULD EFTERSOM HAN INGEN HADE.