Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Job 37:1-16

"Förstår du lagen för skyarnas jämvikt, den Allvises underverk”
Job 37:16

Bibeln På Ett År:

Esra 6-8
Johannes 21

 

 


En dag för många år sedan låg mina pojkar och jag på rygg på vår tomt och studerade molnen som drog förbi. ”Pappa,” frågade den ene, varför flyter molnen?” ”Se,” började jag, med avsikt att försöka dela med mig av min enorma kunskap, men sedan blev jag stum. ”Jag vet inte,” erkände jag, ”men jag ska ta reda på det åt dig.”

Svaret som jag fick fram var att kondenserad fukt, som håller på att dras ner på grund av tyngdkraften, kommer i kontakt med varmare uppstigande luft från land. Den fukten omvandlas till vattenånga stiger åter upp i atmosfären. Det är den naturliga förklaringen till fenomenet.

Men naturliga förklaringar ger inte alltid hela svaret. Moln flyter för att Gud i Sin visdom har fastställt naturlagarna på ett sådant sätt att de avslöjar ”den Allvises underverk” (Job 37:16). Moln kan således ses som en symbol—en utåt riktad och ett i skapelsen synligt tecken på Guds godhet och nåd.

Så när du en dag försöker föreställa dig vilka bilder du kan uppfatta i molnformationerna, kom då ihåg detta: Han som gjorde allting vackert, gör så att molnen flyter genom luften. Han låter det ske för att få oss till att förundra oss och leda vår tillbedjan. Himlarna—även vår atmosfär med Kumulus, Stratus och Cirrus molnen—förklarar Guds härlighet. —David Roper


Vi förundras över Dig, underbare Skapare, då vi ser Din skapelse. Du förtjänar alla våra hjärtans lovprisning och ära—och mycket mer.


HELA SKAPELSEN ÄR BEVIS PÅ SKAPARENS FÖRMÅGA.