Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Korinthierbrevet 15:42-58

"Var därför fasta och orubbliga, mina älskade bröder, och arbeta alltid hängivet för Herren, eftersom ni vet att ert arbete i Herren inte är förgäves.”
1 Korinthierbrevet 15:58

Bibeln På Ett År:

Esra 3-5
Johannes 20

 

 


Under mitt tredje år i min kamp mot besvikelse och depression orsakad av begränsad rörelseförmåga och kronisk smärta, bekände jag för en vän, ”Min kropp håller på att falla sönder. Det känns som om jag inte har något av värde att erbjuda Gud eller till någon annan.”

Hon lade sin hand på min, ”Skulle du säga att det inte spelar någon roll när jag hälsar på dig med ett leende eller lyssnar på dig? Skulle du säga så till mig när jag ber för dig eller säger ett vänligt ord?”

Jag satte mig tillrätta i min vilstol, ”Självfallet inte.”

Hon rynkade på pannan och sade, ”Varför säger du till dig själv dessa lögner? Du gör allt detta för mig och andra.”

Jag tackade Gud för att påminna mig om att inget vi gör för Honom är utan värde.

I 1 Korinthierbrevet 15 försäkrar Paulus oss om att våra kroppar må kunna vara svaga nu men, ”Det som sås i svaghet uppstår i kraft” (v.43). Eftersom Gud lovar det, kommer vi att återuppstå genom Kristus, vi kan lita på att Han värderar vårt arbete, även det blygsamma: ”Var därför fasta och orubbliga, mina älskade bröder, och arbeta alltid hängivet för Herren, eftersom ni vet att ert arbete i Herren inte är förgäves” (v.58).

Även om vi kan vara fysiskt begränsade så kan ett leende, ett ord av uppmuntran, en bön eller prov på en bärande tro vid prövningar vara ett sätt att tjäna inom en Kristi inbördes beroende Församling. När vi tjänar Herren är ingen kärlekshandling för liten. —Xochitl Dixon


GÖR DET DU KAN MED DET DU HAR OCH LÅT GUD SKÖTA RESTEN.