Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Matteus 11:25-30

"Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar.”
Matteus 11:29

Bibeln På Ett År:

Esra 9-10
Apostlagärningarna 1

 

 


En vän och hans fru, båda nu en bit över 90, och som har varit gifta i 66 år, skrev sin familjs historia för sina barn, barnbarn och efterföljande generationer. Det sista kapitlet, ”Ett Brev från Mor och Far,” innehåller viktiga lärdomar för livet som de fått lära sig. En av dessa fick mig att stanna upp för att se hur det stod till i mitt eget liv: ”Om du finner att det Kristna livet är utmattande och tar alla dina krafter, då utövar du en religion i stället för att glädjas åt en relation med Jesus Kristus. Din vandring med Herren tröttar inte ut dig; det kommer att stimulera, ge dig förnyad livskraft (Matt. 11:28-29).

Eugene Petersons parafras av Jesu inbjudan i detta stycke börjar, ”Är du trött? Slutkörd? Förbrukad av religion? … Vandra med mig … Lär dig den otvungna nådens rytm ” (fri övers. The Message).

När jag tror att tjäna Gud helt beror på mig, så har jag börjat arbeta för Honom i stället för att vandra med Honom. Det finns en avgörande skillnad här. Om jag inte vandrar med Kristus, så blir jag andligt torr och skör. Människor blir till irritation, inte medmänniskor skapade till Guds avbild. Inget verkar vara bra.

När jag inser att jag utövar en religion i stället för att glädjas åt en relation med Jesus, då är det läge att släppa bördan och i stället gå med Jesus med Hans ”icke påtvingande rytm av nåd.”

—David McCasland


Herre Jesus, jag kommer idag till Dig för att byta ut mitt oförnuftiga arbete mot Din nådefyllda väg.


JESUS VILL ATT VI FÖLJER HONOM.