Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Hebréerbrevet 8:6-13

"Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.”
Hebréerbrevet 8:12

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 30-31
Johannes 18:1-18

 

 


När jag tittar på mina händer, påminns jag om att jag har förlorat både vigsel– och förlovningsringarna. Jag gjorde en mängd olika saker då jag höll på att packa inför en resa och jag har inte den blekaste aning om var de har hamnat.

Jag bävade för att berätta det för min man om min vårdslöshet—bekymrad över hur nyheten skulle påverka honom. Men han bemötte det hela med mer medkänsla och omsorg för mig, än någon oro över ringarna. Men, det finns stunder då jag känner att jag vill göra mig värdig hans tillgivenhet! Men han däremot, tar inte upp denna händelse igen.

Vi kommer så många gånger ihåg våra synder och känner att vi måste göra något för att förtjäna Guds förlåtelse. Men Gud har sagt att det är av nåd, inte av någon gärning, som vi blir Frälsta (Ef. 2:8-9). Om vi ser på det nya förbundet, så lovade Gud Israel, ”jag skall förlåta deras missgärningar och deras synder skall jag inte mer komma ihåg” (Jer. 31:34). Vår kärleksfulle Gud förlåter och för sedan aldrig fram vår förlåtna missgärning igen.

Vi kan fortfarande känna sorg över vårt förflutna, men vi måste lita på Hans löfte och lita på Hans nåd och förlåtelse som en verklighet genom vår tro på Jesus Kristus. Denna nyhet borde leda oss till att vara tacksamma över den försäkran tron ger. När Gud förlåter—”glömmer” Han. —Keila Ochoa


Käre Herre, tack för Din nåd och Frälsningens gåva, förlåtelse genom Kristus. Tack för denna gåva som inte bygger på något jag kan göra. Jag förmår inget.


NÅD OCH FÖRLÅTELSE ÄR OFÖRTJÄNTA GÅVOR.