Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 2 Krönikeboken 20:14-22

"Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung!”
Psaltaren 47:7

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 32-33
Johannes 18:19-40

 

 


Att sjunga förändrar hjärnan! En del forskning visar att när vi sjunger avger vår kropp hormoner som lindrar oro och stress. Andra undersökningar indikerar att när en grupp människor sjunger tillsammans så blir faktiskt deras hjärtslag synkroniserade med varandra.

Aposteln Pauli brev uppmanar Församlingarna att tala till varann med psalmer, hymner och andliga sånger (Ef. 5:19). Bibeln uppmanar på många ställen till att lovprisa genom sång.

I 2 Krönikeboken läser vi en berättelse om Guds folk då de demonstrerar sin tillit till Gud genom att sjunga medan de gick ut till strid. Fiender var på väg mot Judas folk. Med oro sammankallade Kung Josafat alla. Han ledde alla församlade i bön. De varken åt eller drack (fastade), de bara bad. ”Vi vet inte vad vi skall göra, utan till dig är våra ögon vända” (2 Krön. 20:12). Nästa dag gav de sig iväg. De leddes inte av deras starkaste krigare, utan av deras sångare. De litade på Guds löften om att de skulle bli befriade utan att ens behöva strida (v.17).

När de sjöng på väg mot drabbningen så började fienderna strida med varandra! När Guds folk sedan nådde slagfältsområdet så hade striderna upphört. Gud räddade Sitt folk när de i tro, med lovsång till Herren, marscherade mot det okända.

Gud uppmuntrar oss till att lovprisa Honom av flera skäl. Oavsett om vi är på våg mot någon strid eller ej, så när vi lovprisar Herren förändras våra sinnen, hjärta och liv. —Amy Peterson


ETT RÄTT INSTÄLLT HJÄRTA LOVPRISAR GUD.