Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Mosebok 3:1-10

"Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.”
1 Johannesbrevet 4:9

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 28-29
Johannes 17

 

 


En morgon räckte min dotter sin mobiltelefon till sin 11 månaders son för att roa honom en stund. Inom en minut ringde min telefon och när jag svarade fick jag höra hans barnaröst. På något sätt hade han kommit åt snabbtangenten till mitt nummer och det som följde var en ”konversation” som jag sent kommer att glömma. Mitt barnbarn kunde bara säga ett par ord, men han känner igen min röst och reagerar på den. Jag talade med honom och sade hur mycket jag älskar honom.

Glädjen jag fick erfara då jag hörde mitt barnbarns röst var en påminnelse om Guds innersta önskan för att ha kontakt med oss. Redan från början, visar Bibeln på att Gud uppsöker oss. Efter det att Adam och Eva hade syndat genom olydnaden mot Gud, försökte de gömma sig från Honom i trädgården, men ”HERREN Gud kallade på [Adam]” (1 Mos. 3:9).

Gud fortsatte att uppsöka människor genom Jesus. Eftersom Gud vill ha gemenskap med oss människor så sände Han Sin Son, Jesus, för att betala vår syndaskuld genom Sin död på korset.

”Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder” (1 Joh. 4:9-10).

Vad tryggt det är att veta att Gud älskar oss och vill att vi ska svara på Hans kärlek genom Jesus. Även om vi inte vet vad vi ska säga så längtar vår Fader efter att få höra från oss! —James Banks


Himmelske Fader, tack för att Du älskar mig och för att Du vill ha gemenskap med mig. Hjälp mig bringa Dig glädje genom att dra mig närmre Dig.


GUD VISAR SIN STORA KÄRLEK GENOM JESUS.