Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Psaltaren 119:33*40

"Vänd mitt hjärta till dina vittnesbörd och inte till orätt vinning.”
Psaltaren 119:36

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 25-27
Johannes 16

 

 


Dr. Charles W. Eliot som för en lång tid var president på Harvard University, ansåg att en vanlig människa som dagligen, under endast några minuter, läste i någon bok från den upphöjda världslitteraturen, erhåller en värdefull utbildning. År 1910 sammanställde han utdrag från utvalda böcker inom historia, vetenskap, filosofi och erkänd konst, som fick namnet, The Harvard Classics, bestående av 50 band. Varje bokuppsättning innehöll också Dr. Eliots studieguide som hette ”Femton Minuter Dagligen” och som rekommenderade 8-10 utvalda sidor för varje dags läsning under ett år.

Hur skulle det vara om vi anslog 15 minuters daglig läsning i Guds Ord? Vi kunde då som psalmisten säga, ”Vänd mitt hjärta till dina vittnesbörd och inte till orätt vinning. Vänd bort mina ögon så att de inte ser efter förgängliga ting, håll mig vid liv på dina vägar” (Ps. 119:36-37).

Femton minuter dagligen blir på ett år 91 timmar. Oavsett hur mycket tid man beslutar för Bibelläsning, så är regelbundenheten det som är bättre. Det är viktigare att vara uthållig än att söka vara perfekt. Om vi missar en dag eller en vecka, så kan vi börja igen. När den Helige Ande undervisar oss så förs Guds Ord från våra sinnen till våra hjärtan—och sedan till våra händer och fötter—varvid vi erfar en övergång från utbildning till förvandling.

—David McCasland


”Vänd mitt hjärta till dina vittnesbörd och inte till orätt vinning. Vänd bort mina ögon så att de inte ser efter förgängliga ting, håll mig vid liv på dina vägar.”Ps. 119:33


BIBELNS FÖRFATTARE ÄR ALLTID NÄRVARANDE NÄR DEN LÄSES.