Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Romarbrevet 8:1-11

"Och om hans Ande som uppväckte Jesus från de döda bor i er, då skall han som uppväckte Kristus från de döda göra också era dödliga kroppar levande genom sin Ande som bor i er.”
Romarbrevet 8:11

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 23-24
Johannes 15

 

 


Mitt liv började med häst och vagn för att längre fram få se en människa gå på månen,” sade en äldre man till sitt barnbarn som nyligen berättade detta för mig. Men fundersamt fortsatte han ”Jag trodde aldrig att det skulle gå så fort.”

Livet är kort och många av oss söker sig till Jesus för vi vill leva för evigt. Det är inte dåligt, men vi förstår inte vad evigt liv innebär. Vi har en tendens att söka efter fel saker. Vi längtar efter något bättre och vi tror att det ligger i framtiden. ”Om jag bara hunnit avsluta skolan; Om jag bara hade fått det jobbet; Om jag bara hade varit gift; Om jag bara fick pensionera mig; Om jag bara … ” Och sedan en dag erfar vi samma som våra mor– och farföräldrar hade det—och vi undrar var har tiden tagit vägen?

Sanningen är den att vi har tillgång till evigheten redan nu. Aposteln Paulus skrev,

”Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag” (Rom. 8:2). Sedan sade han, ”De som lever efter sin köttsliga natur tänker på det som hör till köttet, men de som lever efter Anden tänker på det som hör till Anden” (v.5). Med andra ord, våra önskningar förändras då vi kommer till Kristus. Självfallet ger detta oss då vad vi önskar oss. ”Andens sinne är liv och frid” (v.6).

Det är en av de stora lögnerna att vi måste vara någon annan stans, göra något annat, med någon annan innan vi kan leva. När vi finner vårt liv hos Jesus byter vi ut sorgen av att livet verkar vara kort mot glädjen av ett liv med Honom, nu och för evigt.

—Tim Gustafson


FÖR ATT LEVA FÖR EVIGT BEHÖVER JESUS LEVA I OSS NU.