Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Johannes 14:25-31

"Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er.”
Johannes 14:27

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 21-22
Johannes 14

 

 


En vän till mig berättade att hon i åratal hade sökt frid och belåtenhet. Hon och hennes man hade byggt upp ett framgångsrikt företag, så hon hade möjlighet att köpa ett stort hus, eleganta kläder och dyrbara smycken. Men dessa ägodelar uppfyllde inte hennes önskningar om frid, och det gjorde inte heller hennes inflytelserika bekanta. Så en dag då hon kände sig nere och desperat, berättade en vän om de goda nyheterna om Jesus. Hos Honom fann hon Fridsfursten och en förståelse för vad verklig, evig frid och belåtenhet är.

Jesus yttrade så fridfyllda ord till Sina vänner efter den sista måltiden tillsammans

(Joh. 14), när Han förberedde dem för de händelser som strax därefter skulle ske: Hans död, uppståndelse och utgjutandet av den Helige Ande. Genom att beskriva en frid—olik något som världen kan erbjuda—så ville Han lära dem hur man kan vara i ett tillstånd av välbefinnande även mitt under svårigheter.

Senare, efter Sin uppståndelse från de döda så visade Jesus Sig för de skrämda lärjungarna. Han hälsade på dem med orden, ”Frid vare med er” (Joh.20:19). Nu kunde Han ge dem, och oss, en ny förståelse för att vila i det Han har gjort för oss. När vi gör det blir vi medvetna om ett förtroende djupare än våra ständigt förändrade känslor. —Amy Boucher Pye


Himmelske Fader, Du ger fullkomlig frid åt dem som genom Kristus sökt sig till Dig. Hjälp oss att genom Din Ande hålla våra tankar riktade på Dig. Tack för den frid Du ger oss.


JESUS KOM TILL OSS FÖR ATT VARA VÅR FRIDSFURSTE.