Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 2 Petrusbrevet 1:1-11

"Ty allt som hör till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss genom kunskapen om honom, som har kallat oss genom sin härlighet och ära.”
2 Petrusbrevet 1:3

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 15-16
Johannes 12:27-50

 

 


Jag känner mig ofta otillräcklig inför uppgifterna jag får. Vare sig det rör undervisning i söndagsskolan, ge en vän råd eller att skriva en artikel för publikation, så verkar utmaningen vara större än min förmåga. Liksom Petrus har jag mycket att lära mig.

Nya Testamentet avslöjar Petrus brister då han strävade att följa Herren. Då han gick på vattnet för att gå till Jesus började han sjunka (Matt. 14:25-31). När Jesus arresterades svor han att han inte kände Honom (Mark. 14:66-72). Men efter Petrus möte med den uppståndne Kristus och i den Helige Andes kraft förändrades hans liv.

Petrus kom att förstå följande: ”Ty allt som hör till liv och gudsfruktan har hans gudomliga makt skänkt oss genom kunskapen om honom, som har kallat oss genom sin härlighet och ära” (2 Petr. 1:3). Ett märkligt påstående från en person med så många brister!

Gud har ”gett oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att ni i kraft av dem skall få del av gudomlig natur, sedan ni kommit undan det fördärv som på grund av begäret finns i världen” (v.4).

Vårt förhållande med Herren Jesus Kristus är källan till den visdom, tålamod och kraft vi behöver för att ära Gud, hjälpa andra och möta dagens utmaningar. Genom Honom kan vi övervinna vår tvekan och våra känslor av otillräcklighet.

I alla situationer har Han gett oss allt vi behöver för att tjäna och ära Honom. —David McCasland


Tack Fader för allt Du gett mig så att jag kan tjäna och ära Dig idag.


GUD HAR LOVAT GE OSS ALLT VI BEHÖVER FÖR ATT KUNNA TJÄNA OCH ÄRA HONOM MED VÅRA LIV.