Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Psaltaren 51

"Offer som Gud vill ha är en förkrossad ande, ett förkrossat och bedrövat hjärta föraktar du inte, Gud.”
Psaltaren 51:19

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 13-14
Johannes 12:1-26

 

 


Kintsugi är en flera hundra år gammal japanskt sätt att laga skadad keramik. Guldstoft blandat med harts, används för att sätta ihop brutna delar eller för att fylla i sprickor, som resulterar i en uppseendeväckande bindning. I stället för att försöka gömma reparationen, gör denna teknik något vackert av brustenheten.

Bibeln säger oss att Gud också värderar vår brustenhet, när vi är djupt sorgsna över en synd vi har begått. När David begick äktenskapsbrott med Bat Seba och utförde en komplott för att döda hennes man, konfronterade profeten Natan honom och han omvände sig. Davids bön efteråt ger oss insikt i vad Gud önskar när vi har syndat ”Slaktoffren gläder dig inte, annars skulle jag ge dig sådana, brännoffren tycker du inte om. Offer som Gud vill ha är en förkrossad ande, ett förkrossat och bedrövat hjärta föraktar du inte, Gud” (Ps. 51:16-17).

När en troendes hjärta är förkrossat p g a någon synd, kan Gud återställa det genom den dyrbara förlåtelsen erbjuden av vår Frälsare som betalade skulden på korset. Han tar emot oss med kärlek när vi ödmjukar oss inför Honom, och närheten är återupprättad.

Hur nådefull är Gud! Med en av Honom erhållen önskan om ett ödmjukt hjärta och den ändlösa skönheten i Hans godhet, må en annan Biblisk bön bli vår idag: ”Utrannsaka mig, Gud, och känn mitt hjärta, pröva mig och känn mina tankar. Se till om jag är på en olycksväg och led mig på den eviga vägen” (Ps. 139:23-24). —James Banks


Kärleksfulle Fader, jag vill glädja Dig genom att visa på ett ödmjukt och ett ångerfullt hjärta idag.


GUDFRUKTIG SORG LEDER TILL GLÄDJE.