Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Lukas 6:46-49

"Varför kallar ni mig ’Herre, Herre’, när ni inte gör vad jag säger?”
Lukas 6:46

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 17-18
Johannes 13:1-20

 

 


Ett stort upplyst kors finns upprättat på en stenplatå som har överblick över min hemstad och som fått namnet ”Table Rock” (stenbord). Ett flertal hus hade byggts i omgivningen, men nyligen tvingades ägarna av säkerhetsskäl flytta därifrån. Trotts närheten till Table Rock och det stabila bergunderlaget är inte dessa hem säkra. De har förskjutits nästan 1 dm per dag i relation till husgrunden—med risk för bristande vattenledningar och därmed ökade risker för att husen ska glida ner.

Jesus jämför dem som hör och lyder Hans Ord med dem som bygger sina hem på en klippa (Luk. 6:47-48). Dessa hem klarar av stormarna. I kontrast till detta säger Han att utan fast grund—liksom människorna som inte följer Hans instruktioner—klarar inte av dessa stormar.

Många gånger har jag frestats att blunda för mitt samvete, då jag visste att Gud begärde mer av mig än vad jag gett, i tron att jag hade gett ”nära nog.” Ändå så har husen på den instabila sluttningen tydligt gett mig insikt om att vara ”nära” är inte nära nog när det rör sig om att lyda Honom. För att vara som dem som bygger på fast grund och klara av stormarna, måste vi helt akta på vår Herres Ord—lyda Honom. —Kirsten Holmberg


Herre, hjälp mig att helhjärtat göra som Du vill. Tack för att Du är min fasta Klippa.


GUDS ORD ÄR DEN ENDA SÄKRA GRUNDEN FÖR VÅRA LIV.