Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Matteus 6:1-6

"Akta er för att utföra goda gärningar för att människor skall se er. Då får ni ingen lön hos er Fader i himlen.”
Matteus 6:1

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 7-9
Johannes 11:1-29

 

 


Jag har alltid imponerats av de högtidliga och fantastiska vaktbytenas enkelhet vid de okända soldaternas gravsten vid Arlington National Cemetery. Den noggrant koreograferade händelsen är en aktiv hyllning till soldaterna vars namn—och offer—är känt enbart av Gud. Lika rörande är de ensamma stunderna med stadigt stegande när folksamlingen är borta, fram och tillbaka, timme efter timme, dag efter dag, även i den värsta tänkbara väderleken.

I september 2003, drog orkanen Isabel ner över Washington DC, och vakterna var tillsagda att de skulle söka skydd under den värsta delen av stormen. Förvånansvärt, knappast någon av vakterna gjorde det—de vägrade! De stod osjälviskt på sina poster för att ära deras fallna kamrater även mitt i en orkan.

Grundläggande i Jesu undervisning i Matteus 6:1-6, tror jag, är Hans önskan för oss att leva med en obeveklig, osjälvisk hängivenhet till Honom. Bibeln kallar oss till goda gärningar och ett heligt liv, men dessa ska vara handlingar av tillbedjan och lydnad (v.4-6), inte iscensatta ageranden för självupphöjelse (v.2). Aposteln Paulus ställer sig trofast hela livet när han uppmanar oss att presentera våra kroppar ”som ett levande och heligt offer” (Rom. 12:1).

Må vi alltid, både privat, men också utåt, visa vår helhjärtade hängivenhet till Dig Herre. —Randy Kilgore


Herre, ge mig styrkan denna dag för att hålla ut, att ej glömma ära Ditt namn när jag söker tjäna Dig. Min önskan är att ge mig själv till Dig i osjälvisk hängivenhet p g a Din kärlek till mig.


JU MER VI TJÄNAR KRISTUS DESTO MINDRE TJÄNAR VI JAGET.