Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Matteus 10:28-33

"Dyrbar i Herrens ögon är hans frommas död.”
Psaltaren 116:15

Bibeln På Ett År:

2 Krönikeboken 4-6
Johannes 10:24-42

 

 


Min hederliga och ordentliga mamma var nu försvagad och sängbunden p g a hög ålder. Hennes kamp för varje andetag och avtagande kondition var en direkt motsats till den underbara vårdagen som strålade inbjudande på andra sidan fönsterrutan.

All känslomässig förberedelse i världen kan inte ge tillräcklig styrka åt oss inför realiteten av ett adjö. ”Döden är en sådan förödmjukelse!” Tänkte jag.

Jag vände uppmärksamheten mot fågelbordet utanför fönstret. En stenknäck flög nära för att hjälpa sig själv till något frö. Genast. dök det upp en känd fras i mitt minne ”inte en enda [sparv] faller till marken utan er Faders vilja” (Matt. 10:29). Jesus hade sagt detta till Sina lärjungar när Han gav dem färdorder för deras uppdrag till Judéen, men principen tillämpas på alla av oss. ”Var alltså inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar”, sa Han till dem (v.31).

Min mamma rörde på sig och med tankarna vända tillbaks till barndomen, använde hon ett ömt holländskt uttryck beträffande sin egen mor och sa, ”Muti är död!”.

”Ja,” min fru instämde. ”Hon är med Jesus nu.” Osäkert fortsatte Mamma, ”Och Joyce och Jim?” frågade hon om sin syster och bror. ”Ja, de är med Jesus också,” sa min fru. ”Men vi kommer att vara med dem snart!”

”Det är svårt att vänta,” sa Mamma lugnt. —Tim Gustafson


Himmelske Fader, detta livet kan vara så svårt och smärtsamt. Men Du, Du är där med oss, älskar oss, bevarar oss, håller oss! Och Du har lovat att aldrig lämna oss eller försaka oss.


DÖDEN ÄR SISTA SKUGGAN INNAN HIMMELENS GRYNING.