Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Psaltaren 90

"Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, ja, från evighet till evighet är du, Gud.”
Psaltaren 90:2

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 4-6
Lukas 24:36-53

 

 


Under de sista fem åren har två medlemmar i min familj mött livshotande sjukdomar. För mig, har den svåraste delen att stödja dem igenom deras behandlingar varit den ständiga osäkerheten. Jag är alltid desperat efter ett definitivt besked från en doktor, men det är sällan så enkelt. I stället för att få klarhet, ber de oss ofta vänta.

Det är svårt att bära bördan av osäkerhet, alltid undrande vad nästa test ska visa. Kommer vi ha veckor, månader, år, eller årtionden innan döden skiljer oss åt? Men oavsett sjukdom och diagnos, kommer var och en av oss att avlida en dag—saker som cancer för bara vår dödlighet i förgrunden i stället för att låta ligga djupt undangömt i vårt sinne.

Inför ärliga påminnelser om vår dödlighet så finner jag mig själv bedjande ord som Moses bad en gång. Psaltaren 90 säger oss, fastän våra liv är som gräset som vissnar och dör (v.5-6) har vi ett evigt hem hos Gud (v.1). Liksom Moses kan vi be Gud att lära oss att räkna våra dagar så att vi kan fatta kloka beslut (v.12) och att göra våra korta liv fruktbara genom att i allt göra det för Honom (v.17). Ytterst, påminner psalmen oss om att vårt hopp inte är i läkarens diagnoser, men hos en Gud som är ”från evighet till evighet” (v.2). —Amy Peterson


Hur kan vi bäst använda den tid som har blivit oss given?


VI KAN MÖTA VERKLIGHETEN AV VÅR DÖDLIGHET NÄR VI FÖRTRÖSTAR PÅ GUD.