Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Johannes 1:6-14

"[Johannes] kom som ett vittne för att vittna om ljuset, för att alla skulle komma till tro genom honom.”
Johannes 1:7

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 7-9
Johannes 1:1-28

 

 


Under domstolsprocesser, är vittnena mer än åskådare. De är aktiva deltagare som avgör utgången av ett fall. Detsamma är sant om vårt vittnesbörd för Kristus. Vi är aktiva deltagare i en sak av yttersta vikt—sanningen om Jesu död och uppståndelse.

När Johannes döparen kom för att tala till människorna om Jesus, världens Ljus, gjorde han det genom att berätta om den kunskap han hade om Jesus. Och lärjungen Johannes, som skrev ner händelserna, vittnade om sina upplevelse med Jesus: ”vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning” (Joh. 1:14). Aposteln Paulus syftade på denna idé när han sa till den unge Timoteus, ”Och det som du har hört av mig inför många vittnen skall du anförtro åt pålitliga människor, som i sin tur skall bli utrustade att undervisa andra” (2 Tim. 2:2).

Alla Kristna har varit samlade inför världens domstol. Bibeln säger att vi inte enbart är åskådare men aktiva deltagare. Vi vittnar om sanningen om Jesu död och uppståndelse. Johannes Döparen var rösten av en i öknen. Vår röst kan höras på våra arbetsplatser, i grannskapet, i Församlingarna och bland våra familjer och vänner. Vi kan vara aktiva vittnen och berätta för dem verkligheten om Jesus i våra liv.—Lawrence Darmani


Gör vårt handlande det möjligt för oss att vittna om Jesus? På vilket kreativt sätt kan vi vittna idag?


EVANGELIET ÄR FÖR BRA FÖR ATT INTE DELA MED SIG.