Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Nehemja 2:1-9

"Herren är nära alla som åkallar honom, alla dem som åkallar honom i sanning.”
Psaltaren 145:18

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 14-15
Lukas 17:1-19

 

 


Far var en fåordig man. Han var hörselskadad p g a många år inom det militära och hade hörapparat. En eftermiddag när mor och jag samtalade något längre än vad han tyckte var nödvändigt, bemötte han det skämtsamt, ”När jag önskar lugn och ro så behöver jag bara göra detta.” Med en enkel rörelse förde han båda händer till hörapparaterna och stängde av dem, och höll sedan händerna bakom huvudet med ett lugnt leende på läpparna.

Vi skrattade. Vad beträffar min far så slutade samtalet där.

Min fars agerande den dagen påminner mig om hur annorlunda Gud är jämfört med oss. Han vill alltid lyssna på Sina barn. Detta belyses genom en av Bibelns kortaste böner. En dag var Nehemja, munskänken till Kung Artasastas i Persiens, ledsen inför kungen. När kungen frågade varför, bekände Nehemja med rädsla att det berodde på Jerusalem, den av hans förfäders erövrade stad och att staden raserats. Nehemja erinrar sig, ”Kungen sade till mig: ’Vad är det då du begär?’ Då bad jag till himmelens Gud, och svarade sedan kungen ... ” (Neh. 2:4-6).

Nehemjas bön varade endast en kort stund, men Gud hörde den. Den ledde till Guds nådefulla besvarande av även Nehemjas många andra böner för Jerusalem. I det ögonblicket beviljade Artasastas Nehemjas begäran att få återuppbygga staden.

Är det inte en tröst att Gud lyssnar till alla våra böner—från den kortaste till den längsta? —James Banks


Tack Fader för att vi alltid genom Jesus har tillträde till Dig genom bön. Hjälp oss att dagligen, i alla situationer, genom bön samtala med Dig, be för våra behov, och önskningar—allt med tacksägelse.


GUD VILL HÖRA FRÅN SINA BARN—LÄT OSS BE!