Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Lukas 3:7-14

"Var och en må ge vad han har beslutat sig för i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång. Ty Gud älskar en glad givare.”
2 Korinthierbrevet 9:7

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 12-13
Lukas 16

 

 


En pastor gav liv åt uttrycket ”Han skulle ha gett dig sin sista skjorta” då han gav denna oroande utmaning till sin Församling. ”Vad skulle hända om vi tog av våra ytterrockar och gav dem till de behövande?” Sedan tog han sin egen rock och lade den längst fram i samlingssalen. Dussintals i Församlingen följde hans exempel. Detta skedde då det var vinter, så hemfärden var mindre bekväm för dem den dagen. Men för dussintals behövande människor blev årstiden något varmare.

När Johannes Döparen vandrade i vildmarkerna kring Jordan, gav han en sträng varning till folkmassan som kommit för att lyssna på honom. ”Ni huggormsyngel!” sade han ”Bär då sådan frukt som hör till [sinnesändringen]” (Luk. 3:7-8). Överraskade frågade de honom, ”Vad skall vi då göra? Han svarade dem: ’Den som har två livklädnader skall dela med sig åt den som ingen har, och den som har mat skall göra på samma sätt’" (v.10-11). Verklig sinnesändring medför ett generöst hjärta.

Eftersom ”Gud älskar en glad givare” ska givande inte vara skuldrelaterad eller p g a tvång (2 Kor. 9:7). Men när vi ger fritt och generöst så får vi verkligen erfara att det är mer välsignat att ge än att taga. —Tim Gustafson


Tack Herre för alla sätt som Du välsignar oss. Förlåt oss för att vi så ofta tar Din godhet för givet. Visa hur vi kan välsigna någon annan idag med det vi har.


”DEN SOM VEDERKVICKER ANDRA BLIR SJÄLV VEDERKVICKT.” ORDS. 11:25