Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs:

Filipperbrevet 1:1-11
"Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.”

Filipperbrevet 1:6

Bibeln På Ett År:
2 Samuelsboken 16-18
Lukas 17:20-37

 

 


Tre år i följd deltog min son som pianosolist. Sista året han spelade såg jag honom kliva upp på scenen för att framföra sin musik. Han spelade två stycken och satte sig sedan bredvid mig och viskade, ”Mamma, i år var pianot mindre.” Jag sade, ”Nej, det är samma piano som du spelade på i fjol. Du är större! Du har vuxit.”

Andlig tillväxt sker, liksom vid fysisk tillväxt, långsamt med tiden. Den sker progressivt och innebär att man blir mer och mer lik Jesus och det sker då vi Kristna förvandlas genom förnyelse av våra sinnen (Rom.12:2).

När Den Helige Ande verkar inom oss, gör Han oss bl.a. medvetna om synd i våra liv. Genom att vilja ära Gud så vill vi också anstränga oss till att låta våra liv bli förändrade. Ibland kan vi erfara framgång, men vid andra tillfällen försöker vi, men misslyckas. Om det verkar som om inget förändras så misströstar vi. Vi jämställer misslyckanden med brist på framgång, då det ofta är bevis på att vi är mitt i processen.

Andlig tillväxt hör ihop med Den Helige Ande, vår vilja att förändras och tidpunkt. Vid vissa situationer i våra liv ser vi tillbaks och kan se att vi vuxit andligt. Må Gud ge oss tron att fortsätta tro att ”han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag” (Fil. 1:6).—Jennifer Benson Schuldt


Himmelske Fader, skapa i mig viljan att växa andligt. Jag vill genom mitt liv ära och tillbe Dig och därmed erfara glädjen av Din Andes verkan i mitt liv.


ANDLIG TILLVÄXT SKER GRADVIS.