Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Johannes 12:1-8

"Då tog Maria en flaska dyrbar äkta nardusolja, och smorde Jesu fötter och torkade dem med sitt hår, och huset fylldes av doften från oljan.”
Johannes 12:3

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 19-21
Lukas 11:29-54

 

 


Innan Jesus skulle bli avrättad hällde en kvinna, vid namn Maria, ut dyrbar parfym över Hans fötter. Lite vågat torkade hon sedan fötterna med sitt hår (Joh. 12:3). Maria offrade inte bara det som kunde ha varit hela sitt sparande, hon offrade även hela sitt rykte. Under första århundradet var det respektlöst för en kvinna i Mellanöster att ha utslaget hår offentligt. Men sann tillbedjan fäster sig inte vid vad andra tycker (2 Sam. 6:21-22). För att tillbe Jesus var Maria villig att betraktas som oförskämd och kanske även omoralisk.

En del av oss kanske försöker vara perfekta när vi går till våra Gudstjänster, så att man där tror bra om oss. Bildlikt talat så vill vi se till att ”håret är OK.” Men en välmående Församling är en samling som accepterar att man ”släpper ner sitt hår” och inte behöver gömma sig bakom någon ”perfekt” fasad. I våra Församlingar borde vi känna friheten att kunna visa våra brister för att inhämta behövlig styrka i stället för att dölja våra brister för att verka starka.

Tillbedjan har inte att göra med att bete oss som om inget är fel, det har att göra med att det står rätt till—rätt till med Gud och andra. När vi låter vår värsta rädsla vara att ”släppa ner håret” (blotta oss), är vår största synd kanske att vi håller den tillbaka.

—Julie Ackerman Link


”Utrannsaka mig, Gud, och känn mitt hjärta, pröva mig och känn mina tankar. Se till om jag är på en olycksväg och led mig på den eviga vägen.”Ps.139:23-24


VÅR TILLBEDJAN BLIR RÄTT OM VI STÅR RÄTT TILL MED GUD.