Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Matteus26:36-46

"Lev inte för pengar, utan nöj er med vad ni har. Gud har själv sagt: Jag skall aldrig lämna dig eller överge dig.”
Hebréerbrevet 13:5

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 22-24
Lukas 12:1-31

 

 


Kan en vän i din närhet göra så att upplevd smärta blir mer uthärdlig? Forskare vid University of Virginia utförde en fascinerande studie för att belysa denna fråga. De ville ta reda på hur hjärnan reagerade på eventuell smärta och om den reagerade olika om man fick möta smärtan ensam, eller om man fick hålla en okänd persons hand alternativt en nära väns hand.

Forskarna testade ett dussintals par och fick konsekventa svar. När en person var ensam eller höll i en främmandes hand vid en stöt så reagerade den del av hjärnan som hanterar fara—blev upplyst. Men då man höll en trogen vän var hjärnan avslappnad. Trösten av en väns närvaro medförde att smärtan var mer uthärdlig.

Jesus behövde tröst när Han bad i Getsemane. Han visste vad som väntade Honom; svek, fängslande och döden. Han bad Sina närmaste vänner att stanna hos Honom och be för Han sade, ”Min själ är djupt bedrövad, ända till döds. Stanna kvar här och vaka med mig” (Matt. 26:38). Men Petrus, Jakob och Johannes fortsatte bara att sova.

Jesus fick möta våndan i trädgården utan någon hand att hålla. Men genom all smärta och lidande kan vi vara säkra på att Gud aldrig kommer att överge oss (Hebr. 13:5). Jesus led så att vi aldrig kommer att skiljas från Guds kärlek (Ron. 8:39). Hans närvaro gör allt vi möter uthärdligt. —Amy Peterson


Tack Jesus för allt Ditt lidande i Getsemane och Din död på korset, men så också Din uppståndelse. Tack för att Du visade vägen till Fadern.


EFTERSOM GUD ÄLSKAR OSS SÅ ÄR VI ALDRIG RIKTIGT ENSAMMA.