Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Lukas 23:32-34

"Men Jesus sade: ’Fader, förlåt dem, ty de vet inte vad de gör.’ Och de delade hans kläder mellan sig och kastade lott om dem.”
Lukas 23:34

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 17-18
Lukas 11:1-28

 

 


När en väninna svek mig så visste jag att jag behövde förlåta henne, men jag var inte säker på att jag förmådde det. Hennes ord hade sårat mig djupt och jag var bedövad av smärta och ilska. Även om vi samtalade om det och jag sade att jag hade förlåtit henne, så efter en lång tid, kände jag ändå ett sting i hjärtat, då jag mötte henne. Jag insåg då att jag fortfarande bar på förbittring. Men en dag fick jag svar från Gud på mina böner och Han gav mig kraft att helt släppa det hela—jag var äntligen befriad.

Förlåtelse är något grundläggande inom den Kristna tron. Vår Frälsare uttrycker detta när Han döende hängde på korset. Jesus älskade även dem som hade spikat fast Honom på det och Han visade detta i Sin bön då Han bad Fadern att förlåta dem. Han klamrade Sig inte fast i någon bitterhet eller ilska, men visade nåd och kärlek till dem som hade felat Honom.

Som en Jesu efterföljare och som exempel på Hans kärlek till dem som felat oss, kan detta vara en lämplig tidpunkt att inför Herren lägga fram de personer som vi behöver förlåta. När vi genom Anden ber Gud att hjälp oss förlåta så kommer Han till vår hjälp—även om det för oss tycks ta en lång tid att förlåta. När vi gör det befrias vi från oförsonlighetens fångenskap.

—Amy Boucher Pye


Herre Jesus, genom Din nåd och genom Din Andes kraft hjälp mig att förlåta, så att Din kärlek kan frigöra mig.


ÄVEN PÅ KORSET FÖRLÄT HAN DEM SOM SATTE DIT HONOM.