Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 2 Kungaboken 4:1-7

"Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta.”
Matteus 6:32

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 23-24
Lukas 19:1-27

 

 


Det är bäcksvart ute när Ah-Pi börjar sin dag. Andra i byn kommer snart att vakna upp för att ta sig till gummiplantagen. Att utvinna latex är en av de viktigaste inkomstkällorna för människor som bor i Byn Hongzhuang i Kina. För att samla ihop så mycket latex som möjligt var man tvungen att tappa träden på sitt råmaterial mycket tidigt på morgonen, före gryningen. Ah-Pi var en av dem som tappar gummiträden, men innan hon kom så tillbringade hon tid med Gud.

Ah-Pis far, man och enda son var avlidna och tillsammans med sin svärdotter försörjer de en äldre dam med sina två barnbarn. Hennes berättelse påminner mig om en annan änka i Bibeln och som förlitade sig på Gud.

Änkans man hade genom sin död lämnat henne i skuld (2 Kung. 4:1). I sin kris vände hon sig till Gud för att få hjälp genom att vända sig till Hans tjänare Elisa. Hon trodde att Gud brydde Sig och att Han kunde göra något åt hennes situation. Och så gjorde Gud. Han såg på ett mirakulöst sätt till denna änkas yttersta behov (v.5-6). Gud såg också till Ah-Pi—kanske inte lika mirakulöst men då genom hennes händers arbete, det som marken försåg med och gåvor från Guds folk.

Även om livet kan ställa olika krav på oss så kan vi alltid få kraft från Gud. Vi kan alltid anförtro alla våra omsorger åt Gud och med Hans hjälp och även göra det vi kan för att med förvåning se hur Gud löser vår situation. —Poh Fang Chia


Fader, tack för Din förståelse och hjälp då jag med egen kraft vill söka lösa mina problem. Hjälp mig att alltid vända mig till Dig—och då redan från början.


VÅR FÖRMÅGA ÄR BEGRÄNSAD, MEN GUDS ÄR OBEGRÄNSAD.