Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Daniel 4:28-37

"och fick tillbaka mitt förstånd. Då lovade jag den Högste, jag prisade och ärade honom som lever i evighet.”
Daniel 4:31

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 21-22
Lukas 18:24-43

 

 


Akutsjukvården i Carlsbad, Kalifornien fick rycka ut för att rädda en kvinna som bröt på australienska som inte mindes vem hon är. Eftersom hon led av minnesförlust och saknade ID, kunde hon inte ange sitt namn och var hon kom ifrån. Det krävde läkarhjälp och internationell media för att återfå sin hälsa, berätta sin historia och återförenats med sin familj.

Nebukadnessar Babylons kung, förlorade också insikt om vem han var och varifrån han kom. Hans ”minnesförlust” var av andlig natur. I och med att han berömde sig själv för riket han hade fått, så glömde han att Gud är konungarnas Konung och allt vad han blivit var från Gud (Dan. 4:17;28-30).

Gud hade låtit kungens sinnestillstånd leda honom ut på en åker för att där leva som en betande ko bland vilda djur (v.32-33). Efter sju år skådade Nebukadnessar upp mot himlen och han mindes vem han var och vem som gett honom hans rike: ”Nu prisar, upphöjer och ärar jag, Nebukadnessar, himmelens Konung” (v.34).

Hur är det med oss? Vem tror vi att vi är? Var kommer vi ifrån? Då vi är benägna att glömma, vem kan vi förlita oss på för att komma ihåg annat än konungarnas Konung? —Mart DeHaan


Fader, vi har så lätt att glömma bort vem vi är, varifrån vi kommer och att vi tillhör Dig. Hjälp oss att komma ihåg att i Kristus så är vi Dina barn, kända, älskade, begåvade, väl försörjda, nu och för evigt.


GUD BRYR SIG ÄVEN OM VI GLÖMMER BORT VEM VI ÄR.