Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 2 Korinthierbrevet 1:1-10

”Frid vare med er. Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannes 20:21

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 4-6
Lukas 9:1-17

 

 


Gud skickade dig till mig ikväll.” De var avskedsorden från damen som stod framför mig då vi avslutade vår flygresa till Chicago. Hon hade suttit på andra sidan gången och hade då fått veta att hon var på väg hem efter en rundresa med flyg den dagen. ”Har du något emot om jag frågar varför du företar dig en sådan rundresa?” frågade jag. Hon tittade ner: ”Jag placerade min dotter idag på en rehabiliteringsklinik för drogmissbrukare.” Följande minuter berättade jag försiktigt om min sons kamp mot heroinmissbruk och hur Jesus hade befriat honom. Under det att hon lyssnade framkom ett leende bakom tårarna. När planet hade landat bad vi tillsammans om att Gud skulle befria hennes dotter från sitt gissel. Senare, samma kväll kom jag att tänka på Pauli ord i 2 Korinthierbrevet 1:3-4: ” ….barmhärtighetens fader och all trösts Gud, han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva får av Gud.”

Runt om oss finns människor som behöver tröst som endast Gud kan ge. Han vill att vi ska nå ut till dessa människor med ömsint omsorg, att dela med oss av den kärlek Han visat oss. Må Gud leda oss till sådana som behöver Hans tröst idag.

—James Banks


Jag prisar Dig Herre för Din kärlek och omsorg om oss på korset. Hjälp mig idag att visa andra på Din kärlek och omsorg idag.


GUDS GODHET RÄCKER MER ÄN VÄL FÖR VÅRA BEHOV.