Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Titusbrevetbrevet 2:7-8, 11-14

"Ge i din undervisning prov på oförfalskad sanning och värdighet.”
Titusbrevetbrevet 2:7

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 7-9
Lukas 9:18-36

 

 


När Ashley Liew, maratonlöparen från Singapore, fann att han ledde ett lopp vid en tävling i Sydöstasien så förstod han att något inte stod rätt till. Han förstod genast att de som tidigare ledde hade tagit fel väg och låg nu efter. Ashley hade kunnat utnyttja deras felsteg men hans starka sportmannaanda (renhårighet) sade honom att det inte skulle vara en äkta seger. Han ville vinna för att han var snabbast—inte för att de framför honom hade gjort ett fel. Baserat på sin övertygelse saktade han och lät de andra komma ifatt honom. Det hela slutade med att Ashley förlorade tävlingen och fick ingen medalj. Men han vann sina landsmäns hjärtan—och ett internationellt pris för sitt justa handlande. Det visade också tydligt på hans tro och orsakade säkert frågan ”Vad fick honom att göra det?”

Ashleys handlande inspirerar mig till att visa min tro genom mitt handlande. Lite omtänksamhet, vänlighet eller förlåtande kan förhärliga Gud. Som Paulus enkelt uttryckte det: ”Var sund och oklanderlig i ditt tal, så att din motståndare måste skämmas, då han inte har något ont att säga om oss” (Tit. 2:7-8). Vårt positiva agerande gentemot andra kan visa världen att vi kan leva annorlunda tack vare Guds Ande som bor och verkar inom oss. Av nåd visar Han oss hur vi kan undvika ogudaktighet och felaktiga vanor för att med rak rygg kunna leva ett liv som visar människor till Gud (v.11-12).

—Leslie Koh


Fader, må våra liv få människor till att undra varför vi är annorlunda. Hjälp oss att följa Din Andes ledning då vi förklara om det hopp som vi har i Dig.


LEV SÅ ATT ANDRA VILL FÖLJA JESUS.