Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Efesierbrevet 4:22-32

"Låt inget oanständigt tal komma över era läppar, tala bara det som är gott och blir till välsignelse där sådan behövs, så att det blir till glädje för dem som hör på.”
Efesierbrevet 4:29

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 30-31
Markus 15:1-25

 

 


Den unge mannen skruvade sig då han skulle sätta sig ner inför sin flygresa. Hans blick for fram och tillbaks till planets fönster. Han slöt sedan ögonen och andades tungt och försökte lugna ner sig—men han förmådde det inte. När planet lyfte började han gunga fram och tillbaka. En äldre dam på andra sidan gången lade försiktigt sin hand på hans arm och började försiktigt en konversation med honom för att han skulle få bort tankarna från sin stress. ”Vad heter du?” ”Var kommer du ifrån?” ”Vi kommer att vara okej” och ”Du klarar dig bra” var en del som hon viskade. Hon kunde ha varit irriterad eller helt ignorera honom. Men hon valde en beröring och några vänliga ord. Kanske obetydliga saker. När de tre timmar senare landade sade han, ”Tack för att ni hjälpte mig.”

Sådan ömsint hjärtevänlighet är inte vanlig. Vänlighet kommer inte naturligt för många av oss; i första hand tänker vi på oss själva. Men när aposteln Paulus uppmanade, ”Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra” (Ef. 4:32), så säger han inte att allt beror på oss. Efter att vi har fått ett nytt liv genom vår tro på Jesus, så börjar Anden en förvandling. Vänlighet visas då Anden är verksam i den troendes tankar och attityder (v.23).

Vår ödmjuke Gud verkar i våra hjärtan och möjliggör för oss i vår tur att kunna beröra andra människors liv och viska uppmuntrande ord. —Anne Cetas


Herre använd mig idag för att ge hopp och uppmuntran till någon.


MEDKÄNSLA ÄR ATT FÖRSTÅ ANDRAS PROBLEM OCH AGERA.