Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Nehemja 8:5-12

"De läste ur boken, ur Guds lag, och utlade texten tydligt så att man förstod det som lästes.”
Nehemja 8:8

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 32-34
Markus 15:26-47

 

 


Rekryter som var under träning, var långt från sina hem under Andra Världskriget och tog till humor för att stå ut med alla sina utmaningar. I ett brev hem beskrev en ung man vaccinationsprocessen på följande och underbart överdrivet sätt: ”Två sjukvårdsofficerare jagade oss med harpuner. De grep tag om oss och naglade fast oss mot golvet och in en i var arm.”

Men en soldat insåg att humor kunde bara nå till en viss gräns. Han hade fått en Bibel. ”Jag gläds mycket åt den och jag läser den varje kväll,” skrev han. ”Jag hade aldrig insett att man kan lära sig så mycket från Bibeln.”

För länge sedan, så återvände Israels folk hem efter krig och slaveri i Babylon för att finna att deras problem hade följt med dem. När de kämpade med att återuppbygga Jerusalems murar mötte de motstånd från sina fiender, hungersnöd och deras egna synder. Mitt i deras problem sökte de sig till Guds Ord. De blev förvånade över vad de fick lära sig. När prästerna läste från Skrifterna (Lagen) blev folket rörd till tårar (Neh. 8:9). Men de fann också tröst. Nehemja, deras ledare sade till dem, ”Var inte bedrövade, ty glädje i Herren är er starkhet” (v.10).

Vi behöver inte vänta på att få problem för att få höra från Gud. Det är i Bibeln som vi lär oss om Guds person och karaktär, Hans förlåtelse och tröst. När vi läser i den kommer vi att förvånas över vad Guds Ande kommer att visa oss på bibelns sidor.

—Tim Gustafson


Himmelske Fader dra oss till Ditt Ord för att vi där få lära känna dig och få kunskap om hur Du vill att vi ska leva.


I BEGYNNELSEN VAR ORDET, OCH ORDET VAR HOS GUD, OCH ORDET VAR GUD. JOH. 1:1