Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Markus 10:13-16

"När Jesus såg det blev han upprörd och sade till dem: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte! Ty Guds rike tillhör sådana.”
Markus 10:14

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 1-2
Markus 10:1-31

 

 


Den lilla flickan rörde sig glatt i takt med lovprisningssången. Hon var den enda ute i gången till Församlingslokalen men det hindrade henne inte från att snurra och vifta på armarna och föra sina fötter i takt med musiken. Hennes mor, med ett leende, försökte inte hindra henne.

Det gladde mig i djupet då jag såg henne och kände så att jag ville ansluta mig till henne, men gjorde det inte. Jag hade för länge sedan förlorat förmågan att kunna uttrycka glädje som i min barndom. Fastän det är mening att vi ska växa och mogna bort från de barnsliga sätten, men inte att tappa glädjen och förundran, särskilt när det gäller vår relation till Gud.

När Jesus levde här på jorden så välkomnade Han de små barnen och hänvisade ofta till dem i Sin undervisning (Matt. 11:25; 18:3; 21:16). Vid ett tillfälle tillrättavisade Han Sina lärjungar från att hindra föräldrar att föra barnen fram till Honom

För att bli välsignade sade Han , ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte! Ty Guds rike tillhör sådana” (Mark. 10:14). Jesus syftade på barnens personlighet, som gör oss beredda att ta emot Kristus—med glädje och förundran, men också i ödmjukhet.

Ett barns förundran och glädje får våra hjärtan att bli mer mottagliga för Honom. Han väntar på oss att springa till Hans famn.—Alyson Kieda


Abba, Fader, hjälp oss till att ha ett barns attityd i vår relation till Dig och att fyllas med förundran och glädje över allt Du gjort för oss.


TRO LYSER KLART HOS DEN SOM HAR ETT BARNS HJÄRTA OCH SINNE.