Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Ordspråksboken 15:4; 16:24: 18:21

"Milda ord är som drypande honung, ljuvliga för själen och en läkedom för kroppen.”
Ordspråksboken 16:24

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 31-33
Matteus 22:1-22

 

 


Ibland kan våra liv förändras i ett ögonblick genom den kraftfulla påverkan av andra. För rockenroll legenden Bruce Springsten, var det arbetet genom musiken som hjälpte honom igenom en svår barndom och en konstant kamp mot depression. Han fann mening i sina egna verk genom sanningen han själv hade erfarit: ”Du kan förändra någons liv på tre minuter med rätt sång.”

Som en fängslande sång, kan andras, väl valda ord också ge oss hopp, ja även förändra vår livsväg. Jag är säker på att det flesta av oss kan dela med sig av berättelser om samtal som för alltid har påverkat våra liv. Ord från en lärare som förändrade sättet vi såg på världen, ord av uppmuntran som återupprättade vår förtröstan, vänliga ord från en vän som bar oss igenom en svår tid.

Kanske är det därför Ordspråksboken ägnar så mycket tid med att betona vårt ansvar, att värdesätta ord och att använda dem vist. Skriften behandlar aldrig talet som om det bara är ”enbart tal”. I stället undervisas vi om att våra ord kan ha liv eller död som konsekvenser (18:21). Med bara ett fåtal ord kan vi krossa någons ande eller genom ord av vishet och hopp kan vi uppmuntra och stärka andra (15:4)

Alla kan inte skapa kraftfull musik. Men var och en kan söka Guds visdom att tjäna andra genom våra ord. (Ps. 141:3). —Monica Brands


Herre hjälp oss att aldrig ta för givet kraften i språket. Må vi använda våra ord vist för att hela och styrka andra och peka på det hopp vi har i Dig.


GUD HAR GIVIT OSS KRAFT ATT PÅVERKA ANDRAS LIV MED VÅRA ORD.