Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Kolosserbrevet 4:2-6; Matteus 21:23-46

"Uppträd förståndigt mot dem som står utanför och ta vara på varje tillfälle.”
Kolosserbrevet 4:5

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 29-30
Matteus 21:23-46

 

 


Såsom många människor, kämpar jag för att få tillräckligt med motion. Så nyligen fick jag något att motivera mig själv att röra på mig, nämligen en stegräknare. Det är en enkel sak. Men det är förvånande hur stor skillnad denna apparat gör i min motivation. I stället för att klaga när jag behöver resa mig från soffan, ser jag det som ett tillfälle att få ta några steg till. Denna världens uppgifter, som att ge ett av mina barn en kopp vatten, blir tillfällen att hjälpa mig att arbeta mot ett större mål. På det sättet, har min stegräknare förändrat mitt perspektiv och min motivation. Nu ser jag fram emot att ta de där extra stegen vid tillfälle.

Jag undrar om inte vårt Kristna liv är en snarligt det. Det finns tillfällen att älska och tjäna och samverka med andra människor varje dag, som Paulus uppmanar i Kolosserbrevet 4:5. Men är jag alltid medveten om dessa ögonblick? Uppmärksammar jag tillfällen att vara en uppmuntrare i världslig samverkan? Gud verkar i varje människas liv jag relaterar till, från min familj och mina medarbetaren till den anställda i grönsaksaffären. Varje samverkan erbjuder ett tillfälle för mig att ge uppmärksamhet till vad Gud gör- även om det är något som verkar ”litet” som att vänligt fråga en servitris på en restaurang hur hon mår.

Vem vet hur Gud kan verka i dessa ögonblick Han sänder i vår väg. —Adam Holz


Herre, det finns så många tillfällen att älska, lyssna och tjäna de runt omkring oss varje dag. Hjälp oss att bli människor som ser andras behov.


TA VARJE TILLFÄLLE ATT TJÄNA NÅGON.