Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Krönikeboken 29:10-13

"Dig, Herre, tillhör storhet och makt, härlighet och glans och majestät, ja, allt vad i himlen och på jorden är. Ditt, o Herre, är riket, och du har upphöjt dig till ett huvud över allt.”
1 Krönikeboken 29:11

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 7-9
Matteus 3

 

 


Ett av nöjena med att resa i Europa är besöken i de stora katedralerna som finns utspridda i landskapen. De är oerhört vackra då de sträcker sig mot himmelen. Arkitekturen, konsten och symbolismen som hittas i dessa magnifika byggnaderna, skänker en förtrollande upplevelse av skönhet och värdighet.

När jag tänkte på att orsaken till dessa strukturer var att återspegla Guds majestät och Hans allomfattande prakt, funderade jag på hur vi, med våra hjärtan och sinnen, skulle kunna återskapa en liknande känsla för Guds prakt och påminnas om Hans storhet.

Ett sätt som vi kan göra, så är det genom att se bortom det människan har förmått konstruera för att återge Guds majestät och istället tänka på storheten i Guds skapelse. Blicka upp mot en stjärnfylld natthimmel och tänk på Guds kraft i det Han skapade hela universum genom Sitt Ord. Håll en nyfödd bebis i din famn och tacka Gud för livets mirakel. Betrakta de snöklädda bergskedjorna i Alaska eller den majestätiska Atlantiska Oceanen med dess miljontals Guds-designade varelser och tänk vilken kraft som får det ekosystemet att fungera.

Vi kan inte konstruera något som åskådliggör Guds storhet men det kan vara en hjälp för att leda människor till Honom. Men vår sanna beundran bör vara reserverad för Gud Själv i det vi säger till Honom ”Dig, HERRE, tillhör storhet och makt, härlighet och glans och majestät.” (1 Krön. 29:11) —Dave Branon


Herre, Du förbryllar oss genom Din storhet.


ENDAST GUD ÄR VÄRDIG VÅR TILLBEDJAN.