Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Filipperbrevet 3:7-14

"jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför och jagar mot målet för att vinna segerpriset, Guds kallelse till himlen i Kristus Jesus.”
Filipperbrevet 3:13-14

Bibeln På Ett År:

1 Mosebok 4-6
Matteus 2

 

 


När jag passerade en yttervägg till kontorsbyggnaden där jag jobbar, blev jag förundrad då jag upptäckte en vacker blomma som växte fram mellan betongplattorna som täckte marken. Trots svåra förhållanden hade växten fått fäste, och slagit rot i den torra sprickan och blommat. Senare upptäckte jag att luftkonditioneringen var monterad precis ovanför växten, droppade vatten på den under dagen. Dess omgivning var tuff, men växten hade fått den hjälp den behövde genom vattnet ovanifrån.

Att växa som Kristen kan ibland vara svårt, men när vi är uthålliga i Kristus faller till slut motståndet. Våra omständigheter kanske inte är de bästa och motstånden ter sig som hinder, men om vi inte ger upp utan fortsätter genom vår relation med Herren, kan vi blomma ut som den där ensamma växten. Detta var något som aposteln Paulus erfor. Trots allvarliga svårigheter och prövningar (2 Kor. 11:23-27), gav han inte upp, han skrev: ”jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför och jagar mot målet för att vinna segerpriset, Guds kallelse till himlen i Kristus Jesus.” (Fil. 3:12, 14).

Paulus insåg att han kunde göra allt genom Herren som styrkte honom (4:13), något vi också kan i det att vi inte ger upp utan fortsätter med hjälp av Han som ger oss styrka. —Lawrence Darmani


Detta är dagen som Du har gjort Fader. Tack för att Du är nära mig oavsett vad jag kommer möta idag.


GUD FÖRSER OSS MED DEN STYRKA SOM VI BEHÖVER FÖR ATT VÄXA.