Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Mosebok 1:24-31

"Gud såg på allt som han hade gjort, och se, det var mycket gott. Och det blev afton och det blev morgon. Det var den sjätte dagen.”
1 Mosebok 1:31

Bibeln På Ett År:

Job 5-7
Apostlagärningarna 8:1-25

 

 


En del dagar verkar ha något tema knutet till sig. Nyligen upplevde jag en sådan dag. Vår pastor inledde sin predikan med 1 Mosebok kap.1 varefter två minuters bildspel visades med fantastiska bilder av utslagna blommor. Sedan väl hemkommen, en snabbkoll av social media som avslöjade många inslag av blommor. Och senare vid en skogspromenad var vi omgivna av vilda vårblommor—Trilliums, Ringblommor och vilda Iris.

Gud skapade på tredje skapelsedagen blommor och all annan vegetation (och torra marker att växa i). Och två gånger den dagen uttalade Gud att ”det var gott” (1 Mos. 1:10,12). Endast ytterligare en dag så gjorde Gud det dubbla uttalandet att det var ”gott” (v.24, 31). I själva verket så fullbordade Han Sitt mästerverk genom att skapa människan, och Han såg på allt Han hade skapat och sade, ”det var mycket gott.”

I skapelseberättelsen ser vi Gud som en Skapare som gladde Sig åt skapelsen—och verkade glädja Sig i själva skapandet. Varför skulle Gud planlägga och skapa en värld så praktfull och variationsrik? Och Han sparade det bästa till sist när Han ”skapade människan till sin avbild” (v.27). Till Hans avbild är människan skapad och vi är välsignade och inspirerade av Hans skaparförmåga. —Alyson Kieda


Himmelske Fader, vår Skapare, tack för att Du skapat världen och oss —och för all skönhet som vi kan glädjas åt och som påminner oss om vilken fantastisk Gud Du är.


HELA SKAPELSEN HAR GUDS FINGERAVTRYCK.