Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 5 Mosebok 6:1-9

"Dessa ord som jag i dag ger dig befallning om, skall du lägga på hjärtat. Du skall inskärpa dem hos dina barn.”
5 Mosebok 6:6-7

Bibeln På Ett År:

Job 3-4
Apostlagärningarna 7:44-60

 

 


När vår son Xavier var ett litet barn företog vi oss en liten utflykt till Monterey Bay Akvariet. När vi kom in i byggnaden pekade jag på en stor skulptur som hängde från taket. ”Kolla, en knölval.”

Med uppspärrade ögon sade Xavier, ”Enormt.”

Min man vände sig till mig, ”Hur känner han till det ordet?”

”Han måste ha hört oss säga det,” sade jag och ryckte förvånat på axlarna över att vårt lilla barn hade tagit till sig ord som vi inte avsiktligt försökt lära honom.

I 5 Mosebok 6 uppmanade Gud Sitt folk att avsiktligt lära yngre generationer att lära känna och lyda Skrifterna. Allteftersom Israels folk ökade sin kunskap om Gud skulle de och deras barn kunna öka sin vördnad för Gud och glädjas åt belöningen som det innebär att på riktigt lära känna Honom, helt älska Honom och i lydnad följa Honom (v.2-5).

Genom att vi avsiktligt inriktar våra hjärtan och tankar på Skriften (v.6), blir vi bättre utrustade för att sprida Guds kärlek och sanning till barn i våra vardagliga liv (v.7). När vi går före som ett gott exempel så kan vi utrusta och uppmuntra unga människor till att erkänna och respektera auktoriteten och relevansen av Guds oföränderliga sanning (v.8-9).

När Guds Ord naturligt förs fram från våra hjärtan och munnar så kan vi lämna ett starkt vittnesbörd om vår tro som kan gå från generation till generation. —Xochitl Dixon


ORD VI LYSSNAR TILL AVGÖR ORDEN SOM KOMMER FRÅN OSS.