Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Romarbrevet 12:3-8

"Så är vi, som är många, en kropp i Kristus, men var för sig är vi varandras lemmar. Vi har olika gåvor alltefter den nåd som vi har fått.”
Romarbrevet 12:5-6

Bibeln På Ett År:

Ester 9-10
Apostlagärningarna 7:1-21

 

 


Vid vårt barnbarns skolkonsert blev jag imponerad över hur väl denna grupp med 11 och 12-åringar spelade ihop. Om var och en av dem ville vara en soloartist så hade de inte individuellt kunnat åstadkomma det skolorkestern kollektivt kunde göra. Trä– och mässingsblåsarna, tillsammans med slaginstrumenten spelade alla sina delar vilket resulterade i vacker musik.

Paulus skrev till Jesu följeslagare i Rom, ”Så är vi, som är många, en kropp i Kristus, men var för sig är vi varandras lemmar. Vi har olika gåvor alltefter den nåd som vi har fått” (Rom. 12:5-6). Bland gåvorna nämnde han profetians gåva, tjänandets, undervisningens, förmaningens, givandets, ledarförmåga, och barmhärtighetens (v.7-8). Varje gåva ska fritt utövas till förmån för andra (1 Kor. 12:7).

I samförstånd kan innebära att vara eniga vad gäller design och plan; gemensamt handlande; harmoniskt eller samstämmigt. Det är vad Herrens plan är för oss som genom tro på Jesus Kristus blivit Hans barn. ”Var innerligt tillgivna varandra i broderlig kärlek. Överträffa varandra i ömsesidig hedersbevisning”.(v.10). Målet är samverkan, inte konkurrens.

På ett sätt befinner vi oss ”på scenen” inför en skådande och lyssnande värld varje dag. Det finns inga solister i Guds konsert, men varje instrument är viktigt. Musiken blir bäst då vi spelar vår egen del i enhet med andra. —David McCasland


Herre, Du är Dirigenten till våra liv. Vi vill spela Din kärlekssång om Din nåd med Dina barn idag.


DET FINNS INGEN SOLIST I GUDS ORKESTER.