Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 2 Korinthierbrevet 1:3-11

"Och det hopp vi har när det gäller er är fast, eftersom vi vet att liksom ni delar våra lidanden, så delar ni också den tröst vi får.”
2 Korinthierbrevet 1:7

Bibeln På Ett År:

Ester 3-5
Apostlagärningarna 5:22-42

 

 


En vän skickade till mig en del av hennes hemgjorda keramik. När jag öppnade paketet upptäckte jag att de värdefulla föremålen hade skadats vid transporten. En av muggarna hade delats i några större bitar, en röra av skärvor och klumpar med söndersmulad keramik.

När min man hade limmat ihop bitarna så placerade jag den skadade muggen på en hylla. Liksom den hoplimmade muggen så har jag ärr som visar på att jag fortfarande kan vara stark efter svåra tider som Gud har fört mig igenom. Dessa ”tröstbevis” påminner mig om att dela med sig till andra om hur Herren har arbetat i och genom mitt liv, vilket kan vara till hjälp för andra i deras stunder av lidande.

Aposteln Paulus prisar Gud för att Han är ”barmhärtighetens Fader och all trösts Gud” (2 Kor. 1:3). Herren använder våra prövningar och lidande för att göra oss i likhet med Honom. Hans tröstande då vi har svårigheter utrustar oss till att kunna uppmuntra andra när vi delar med oss av vad Han gjorde för oss då vi var i behov (v.4)..

När vi tänker på Kristi lidande kan vi inspireras till att söka vara uthålliga mitt i vår egen smärta, med tillit till att Gud använder våra erfarenheter för att styrka oss och andra för att tålmodigt kunna uthärda (v.5-7). Liksom Paulus kan vi bli tröstade genom att veta att allt sker till Herrens ära. Vi kan dela med oss av våra erfarenheter av Guds tröst till andra och därmed inge hopp för de som lider. —Xochitl Dixon


Herre, tack för att Du vill bruka oss för att trösta, uppmuntra och ge andra som lider hopp. Tack för det Du gjort mot oss och därmed visat oss hur vi ska agera.


GUD TRÖSTAR ANDRA DÅ VI DELAR MED OSS OM HUR HAN GETT OSS TRÖST I VÅRT LIDANDE.