Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Daniel 6:19-28

"Ty han är den levande Guden, som evigt förblir. Hans rike kan inte förgöras, hans välde har inget slut.”
Daniel 6:26

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 1-3
Johannes 5:25-47

 

 


När jag besökte ett museum i Chicago, såg jag originalet till ett av de Stridande Lejonen av Babylon. Det var en stor väggmålning av ett vingprytt lejon med ett vildsint uttryck. Symboliserande Istar, den Babyloniska kärleks- och krigsgudinnan, så var lejonet ett exempel av 120 liknande lejon som hade funnits längs en Babylonisk väg mellan åren 64 –562 f Kr.

Historikerna säger att efter det att Babylonierna hade besegrat Jerusalem, hade de Hebreiska fångarna kunnat se dessa lejon under deras tid i Nebukadnessars rike. Historikerna säger också att det är troligt att några av Israeliterna skulle ha trott att Istar hade besegrat Israels Gud.

Daniel, en av de Hebreiska fångarna, delade inte tvivlen som kunde ha oroat hans landsmän. Hans syn på Gud och hans överlåtelse till Gud bestod stadigt. Han bad tre gånger om dagen—med sitt fönster öppet—fastän han visste att han kunde hamna i lejonkulan. När Gud räddade Daniel från de hungriga djuren, sa Kung Darius, ”Härmed befaller jag att man inom hela mitt rikes område skall bäva och frukta för Daniels Gud. Ty han är den levande Guden, som evigt förblir ... Han befriar och räddar, han gör tecken och under i himlen och på jorden, han som har befriat Daniel ur lejonens våld” (Dan. 6:26-27). Daniels trohet lät honom påverka de Babyloniska ledarna.

Att vara trofast till Gud trots press och besvikelser kan inspirera andra människor att ge Honom äran. —Jennifer Benson Schuldt


Käre Gud, ge mig styrkan att fortsätta att förtrösta på Dig när jag är modlös. Hjälp mig att uppleva Din oändliga kärlek och stanna nära vid Din sida.


TROFASTHET TILL GUD INSPIRERAR ANDRA.