Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Mosebok 14:17-24

"Och Melkisedek, kungen i Salem, lät bära ut bröd och vin. Han var präst åt Gud den Högste”
1 Mosebok 14:18

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 24-25
Johannes 5:1-24

 

 


Poeten Samuel Foss skrev, ”Låt mig leva vid sidan av vägen och vara en människas vän.” (ur boken: ”Huset vid sidan av vägen”). ”Det är vad jag vill vara, en vän till människor. Jag vill stå vid vägen, väntande på uttröttade resenärer. Att ta hand om dem som har blivit illa medfarna och felaktigt behandlade av andra, som bär bördan av ett sårat och besviket hjärta. Att hjälpa och pigga upp dem med ett uppmuntrande ord och sedan låta dem gå sin väg. Jag kanske inte kan ’fixa’ dem eller deras problem, men jag kan lämna dem med en välsignelse.”

Melkisedek, både kung av Salem och en präst, välsignade Abram när han återvände utmattad från kriget (1 Mos. 14). En ”välsignelse” är mer än en artig respons på en nysning. Vi välsignar andra när vi för dem till Honom som är källan till välsignelsen. Melkisedek välsignade Abram och sa, ”Välsignad vare Abram av Gud den Högste, skapare av himmel och jord!” (v.19).

Vi kan välsigna andra genom att be för dem, vi kan visa dem vägen till nådens tron för att finna hjälp i tider av nöd (Hebr. 4:16). Vi kanske inte kan förändra omständigheterna, men vi kan visa dem till Gud. Det är vad en sann vän gör. —David Roper


Jesus, lär oss att vara människors vän liksom Du är med oss. Ge oss ögon att se andra och deras behov och ta oss tid att lyssna. Hjälp oss att ta dem till Dig, livets källa.


EN STOR DEL AV ATT ÄLSKA ÄR LYSSNANDET.